Πως να εγκαταστήσετε ένα ανυψωτικό τουαλέτας

Τα υπερυψωμένα καθίσματα τουαλέτας (ανυψωτικά τουαλέτας) σάς επιτρέπουν να καθίσετε στην τουαλέτα χωρίς να χρειάζεται να χαμηλώσετε τον εαυτό σας πολύ από όρθια θέση. Σας βοηθούν επίσης να σηκωθείτε ευκολότερα. Ορισμένα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας έχουν επίσης βραχίονες στήριξης, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν υποστηρίζοντας το βάρος σας. Η εγκατάσταση ενός ανυψωτικού τουαλέτας  είναι αρκετά εύκολη, γρήγορη και ασφαλής.

1. Αντικατάσταση του υπάρχοντος καθίσματος στην τουαλέτα σας.

manikas anypsotiko 1

Αγοράστε ένα υπερυψωμένο κάθισμα τουαλέτας που να ταιριάζει στην υπάρχουσα τουαλέτα σας.

Οι κανονικές τουαλέτες έχουν μήκος περίπου 42 cm και πλάτος 36,2 cm (από τις εξωτερικές άκρες)

 • Είναι συνήθως αρκετά προφανές τι τύπο τουαλέτας έχετε, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για επιβεβαίωση.
 • Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν όλα τα υπερυψωμένα καθίσματα τουαλέτας δικά τους καπάκια. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε καπάκι στην τουαλέτα σας, φροντίστε να αγοράσετε ένα υπερυψωμένο κάθισμα που διαθέτει ένα.

2. Σηκώστε το υπάρχον κάθισμα και το καπάκι σας για να δημιουργήσετε χώρο για το ανυψωμένο κάθισμα.

manikas anypsotiko 2

Τα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας που αντικαθιστούν το υπάρχον κάθισμά σας, απλώς κάθονται πάνω στο κεραμικό μέρος της τουαλέτας σας. Τα περισσότερα μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το υπάρχον κάθισμά σας, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στο πίσω μέρος του ανυψωμένου καθίσματος και τη δεξαμενή. Μπορείτε απλά να σηκώσετε το υπάρχον κάθισμα και να το ακουμπήσετε στη δεξαμενή.

 • Όταν το υπερυψωμένο κάθισμα βρίσκεται στην τουαλέτα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχικό κάθισμα και το καπάκι.
 • Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχικό κάθισμα και το καπάκι, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το ανυψωμένο κάθισμα.

3. Ελέγξτε εάν το υπάρχον κάθισμα και το καπάκι μπορούν να παραμείνουν ή πρέπει να αφαιρεθούν.

manikas anypsotiko 3

Τοποθετήστε το υπερυψωμένο κάθισμα τουαλέτας στο μπολ της τουαλέτας με το υπάρχον κάθισμα και το καπάκι υψωμένο. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να καθίσει το υπάρχον κάθισμα και το καπάκι στη δεξαμενή, θα πρέπει να το αφαιρέσετε πριν εγκαταστήσετε το ανυψωμένο κάθισμα.

 • Τα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας που κάθονται στο μπολ έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι προσωρινά. Μπορούν να αφαιρεθούν για καθαρισμό και να μετακινηθούν σε άλλες τοποθεσίες όταν χρειάζεται.

4. (Προαιρετικά) Αφαιρέστε το υπάρχον κάθισμα τουαλέτας σας εάν απαιτείται.

manikas anypsotiko 4

Γονατίστε μπροστά από την τουαλέτα σας και φτάστε με το ένα χέρι κάτω από την τουαλέτα για να κρατήσετε ένα από τα παξιμάδια που συγκρατούν τη βίδα του καθίσματος τουαλέτας στη θέση του. Κρατήστε το παξιμάδι ακίνητο ενώ χρησιμοποιείτε ένα κατσαβίδι για να χαλαρώσετε τη βίδα από πάνω. Μόλις χαλαρώσετε αρκετά, αφαιρέστε το παξιμάδι με το χέρι σας και τραβήξτε έξω τη βίδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη βίδα και παξιμάδι. Σηκώστε το υπάρχον κάθισμα και καπάκι και αφήστε το στην άκρη.

 • Μην πετάτε το υπάρχον κάθισμα. Δώστε του έναν καλό καθαρισμό και αποθηκεύστε το κάπου έτσι ώστε να μπορεί να επανεγκατασταθεί αργότερα, αν χρειαστεί.

5. Εισαγάγετε το ανυψωμένο κάθισμα στην τουαλέτα και στερεώστε τις φλάντζες.

manikas anypsotiko 5

Τα περισσότερα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας έχουν 1 ή περισσότερες φλάντζες που συγκρατούν το κάθισμα πάνω στο μπολ της τουαλέτας. Ίσως χρειαστεί να γείρετε το κάθισμα ελαφρώς προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να γλιστρήσετε τις φλάντζες στο κεραμικό. Μόλις εισαχθεί, σπρώξτε το ανυψωμένο κάθισμα κάτω στο μπολ μέχρι να ασφαλιστεί. Ανακινήστε απαλά το κάθισμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και ισορροπημένα.

 • Μόλις εγκατασταθεί, το ανυψωμένο ένθετο καθίσματος τουαλέτας μπορεί να κινείτε ελαφρώς, αλλά δεν πρέπει να μπορεί να ταλαντεύεται.

6. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ρύθμισης, εάν απαιτείται, για να στερεώσετε το ανυψωμένο κάθισμα.

manikas anypsotiko 6

Ορισμένα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας έχουν ένα κουμπί ρύθμισης στο μπροστινό μέρος που είναι προσαρτημένο σε ένα βραχίονα ρύθμισης μέσα στο μπολ τουαλέτας. Γυρίστε το κουμπί αριστερόστροφα για να χαλαρώσετε το βραχίονα ρύθμισης. Γυρίστε το κουμπί δεξιόστροφα για να σφίξετε το βραχίονα ρύθμισης. Γυρίστε το κουμπί για να σφίξετε το βραχίονα ρύθμισης στο μπολ τουαλέτας και ασφαλίστε το στη θέση του.

 • Ελέγξτε το κουμπί ρύθμισης μία φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει σφιχτό και ασφαλές. Το στήριγμα ρύθμισης στο εσωτερικό του μπολ μπορεί να χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου καθώς χρησιμοποιείται το κάθισμα.

7. Ασφαλίστε τους σφιγκτήρες στο εξωτερικό της τουαλέτας, εάν χρειάζεται.

manikas anypsotiko 7

Ορισμένα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας έχουν επίσης κλιπ ή σφιγκτήρες που ασφαλίζουν το κάθισμα στο εξωτερικό της τουαλέτας. Εάν το ανυψωμένο κάθισμα έχει τέτοια κλιπ ή σφιγκτήρες, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ασφαλισμένα στο εξωτερικό της τουαλέτας με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα καθίσματα με κλιπ ή σφιγκτήρες θα έχουν 4 από αυτά, 2 σε κάθε πλευρά του μπολ τουαλέτας.

 • Ελέγξτε αυτά τα κλιπ ή σφιγκτήρες σε εβδομαδιαία βάση για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν στη θέση τους και ασφαλή.

8. Συνδέστε τους βραχίονες στήριξης του καθίσματος τουαλέτας εάν απαιτείται.

manikas anypsotiko 8

Ορισμένα ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας περιλαμβάνουν βραχίονες στήριξης και στις δύο πλευρές του καθίσματος που σας βοηθούν να καθίσετε και να σηκωθείτε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι βραχίονες στήριξης είναι προεγκατεστημένοι και δεν απαιτούνται πρόσθετα βήματα. Σε άλλες περιπτώσεις, οι βραχίονες πρέπει να προσαρτηθούν μόλις εγκατασταθεί το ανυψωμένο κάθισμα. Συνδέστε τους βραχίονες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 • Οι αναδιπλούμενοι βραχίονες συνδέονται συνήθως στο ανυψωμένο κάθισμα στο πίσω μέρος, με κάθε βραχίονα να έχει 1 θέση προσάρτησης.
 • Οι σταθεροί βραχίονες συνήθως συνδέονται με το ανυψωμένο κάθισμα στις πλευρές, όπου κάθε βραχίονας έχει 2 θέσεις προσάρτησης.

Δείτε Όλα τα Ανυψωτικά τουαλέτας

0