Οι συσκευές Λεμφικού Μασάζ επιτρέπουν στον ασθενή τη θεραπεία του λεμφοιδήματος στο σπίτι του με ευκολία και ακρίβεια.

Λεμφοίδημα ονομάζεται η διόγκωση (οίδημα) κάποιας περιοχής του σώματος, συνήθως του άνω ή κάτω άκρου, λόγω της απουσίας ή της δυσλειτουργίας των λεμφαδένων ή των λεμφαγγείων. Η έγκαιρη διάγνωση και η καθοδήγηση από γιατρό είναι απαραίτητη για τη θεραπεία της νόσου και η χρήση συσκευής λεμφικού μασάζ είναι μία ιδανική επιλογή κατά τη διαδικασία αυτή.

Οι συσκευές λεμφικού μασάζ βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και τη διάλυση των υγρών στα νεκρά σημεία των άκρων. Αυξάνουν την πίεση των μυϊκών ιστών με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή (σε τέσσερα στάδια), ανακουφίζουν τον πόνο και θεραπεύουν το οίδημα, με την επανάκτηση των λειτουργιών των ταλαιπωρημένων και τραυματισμένων άκρων. Συνίστανται, επίσης, για παρεμφερείς παθήσεις του κυκλοφοριακού, όπως:

  • Ανεπάρκεια και δυσλειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος
  • Φλεβίτη
  • Μετατραυματικά ή μετεγχειρητικά οιδήματα
  • Διαταραχές στο κυκλοφοριακό που συνοδεύονται από συμπτώματα όπως μούδιασμα, κρύα χέρια και πόδια, ζαλάδες, δυσκολία στο περπάτημα, μυικοί πόνοι κτλ

Για το λεμφοίδημα ενδείκνυνται ενδύματα διαβαθμισμένης συμπίεσης, όπως μανίκια ή κάλτσες. Η χρήση τους βοηθά σημαντικά στην προώθηση της λέμφου από το σκέλος προς τον κορμό, βελτιώνοντας την εικόνα του λεμφοιδήματος.

Το κατάστημα μας είναι πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.