what is a mastectomy bra

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι προθέσεις χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα των γυναικών μετά από μαστεκτομή. Η πρόθεση πρέπει να μοιάζει όσο πιο πολύ γίνεται με τον υπάρχοντα μαστό σε μέγεθος και σχήμα, δημιουργώντας μια αρμονική εμφάνιση στο σώμα.  Οι προθέσεις είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριφέρονται ως αληθινοί μαστοί, κινούνται φυσιολογικά όταν κινείται η γυναίκα και παίρνουν το κατάλληλο σχήμα όταν ξαπλώνει. Ωστόσο οι προθέσεις δεν έχουν μόνο αισθητικό ρόλο. Υπάρχουν επίσης ιατρικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει μια γυναίκα σε αυτήν την κατάσταση να φοράει πρόθεση τεχνιτού μαστού. Οι κατάλληλες προθέσεις αντισταθμίζουν το βάρος του κανονικού μαστού και συμβάλουν στην αποφυγή προβλημάτων όπως λεμφοίδημα, κακή στάση του σώματος ή προβλήματα ώμου και αυχένα.

Επαγγελματίες ειδικοί στη σωστή εφαρμογή, λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές ανάγκες της κάθε γυναίκας όταν τη βοηθούν να επιλέξει την κατάλληλη πρόθεση. Μεταξύ αυτών υπάρχουν οι προθέσεις σιλικόνης με ειδικά χαρακτηριστικά όπως οι αυτοκόλλητες ή προθέσεις όπου προσαρμόζονται κατάλληλα στο τοίχωμα του στέρνου ακόμη κι όταν υπάρχουν ουλές. Το πιο σημαντικό είναι η γυναίκα που φοράει την πρόθεση να νιώθει άνετα με αυτήν. Κάθε πρόθεση προσαρμόζεται γρήγορα στη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να μη δίνει στη γυναίκα την αίσθηση ενός ξένου σώματος πάνω της. Επιπρόσθετα, καινοτόμες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί οι οποίες προσφέρουν ακριβή ρύθμιση θερμοκρασίας σε μερικές προθέσεις, παρέχοντας στη γυναίκα ένα αίσθημα φρεσκάδας και άνεσης κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Οι συγκεκριμένες ενδείκνυνται για γυναίκες οι οποίες υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες ή στην εμμηνόπαυση, ή κατά τη διάρκεια φυσικής άσκησης η οποία μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση.

Αυτή η ευρεία επιλογή των προθέσεων σιλικόνης με ειδικά σχήματα, ιδιότητες και χρήσεις, παρέχει τα βασικά για τη βέλτιστη φροντίδα της ασθενούς, όποια κι αν είναι η ανάγκη. Μερικά σχήματα μπορούν επίσης να φορεθούν από γυναίκες που οι μαστοί τους παρουσιάζουν ασσυμετρία (ανισομαστία), ώστε να αισθάνονται καλύτερα με την εικόνα του σώματός τους.

Για να στηριχθεί με ασφάλεια μια πρόθεση, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι στηθόδεσμοι με εσωτερικές θήκες. Ενώ διατηρούν μια όμορφη σιλουέτα, οι στηθόδεσμοι διαθέτουν επίσης έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ελαφρώς ψηλότερο μπούστο και κάτω από τη μασχάλη και μαλακές τιράντες ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των γυναικών που χρησιμοποιούν προθέσεις. Επειδή η κολύμβηση είναι κάτι που απολαμβάνουν πολλές γυναίκες, ειδικά μετά την επέμβαση μαστού, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μαγιό με ειδικά χαρακτηριστικά. Διαθέτουν ειδικές θήκες οι οποίες συγκρατούν την πρόθεση και επιτρέπουν άνετες κινήσεις και μια φυσιολογική σιλουέτα.

Η εφαρμογή της σωστής πρόθεσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς νιώθετε καθημερινά.

Οι προθέσεις Amoena είναι σχεδιασμένες για τέλεια εφαρμογή και άνεση. Καταλαβαίνουμε ωστόσο, ότι διαθέτοντας τόσο μεγάλη σειρά από την οποία μπορείτε να διαλέξετε, η επιλογή της κατάλληλης πρόθεσης δεν είναι εύκολη.

Για να σας διευκολύνουμε, κωδικοποιήσαμε τη φόρμα και το σχήμα των προϊόντων μας με ένα γραμματικό και αριθμητικό σύστημα όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για τα ρούχα.

Υπάρχουν τρία εύκολα βήματα να επιλέξετε το σωστό προϊόν:

Βήμα 1: Πληρότητα Cup

Πρώτα επιλέξτε την πληρότητα cup που επιθυμείτε. Ο μαστός σας είναι (1) ρηχός, (2) μέτριος ή (3) γεμάτος;

       

Βήμα 2: Σχήμα

Στη συνέχεια επιλέξτε το σχήμα: (S) συμμετρικό, (A) ασύμμετρο ή (E) extra. Σε γενικές γραμμές ένα συμμετρικό σχήμα είναι ιδανικό μετά από μια τυπική μαστεκτομή και ένα ασύμμετρο συνιστάται εάν έχετε υποβληθεί σε αφαίρεση λεμφαδένων ή ιστών από την περιοχή της μασχάλης.

Βήμα 3: Μέγεθος

Όλες οι προθέσεις διατίθενται σε ποικιλία μεγεθών.

Οι προθέσεις είναι πολύ ανθεκτικές και είναι σχεδιασμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές απαιτήσεις που ενδεχομένως να τους τύχουν. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι προθέσεις θα διαρκέσουν για πολύ καιρό. Ωστόσο, προσέξτε να μην τρυπήσετε τις προθέσεις με αιχμηρά αντικείμενα, όπως ακίδες ή νύχια κατοικίδιων ζώων που τυχόν να έχετε, καθώς δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η χρήση ταλκ και λοσιόν σώματος πάνω ή γύρω από την πρόθεση. Για να εξασφαλιστεί ότι η πρόθεση θα παραμείνει σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να την πλένετε καθημερινά με σαπούνι και νερό και να τη στεγνώνετε με ένα μαλακό πανί ή μια πετσέτα. Όταν δεν τη φοράτε, θα πρέπει να έχετε την πρόθεση στη συσκευασία της καθώς έτσι τη βοηθάτε να διατηρήσει το σχήμα της.

Ειδικές οδηγίες φροντίδας για τις προθέσεις, μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Προθέσεις με κολλητικό στο σημείο επαφής με το σώμα

1. Αλείψτε με το Soft Cleanser της Amoena την κολλητική επιφάνεια.

2. Τρίψτε καλά την πρόθεση με την ειδική βούρτσα την όποια έχετε βρέξει πρώτα με νέρο, ασκώντας πίεση, για περίπου 3 λεπτά.

3. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

4. Αφήστε να στεγνώσει φυσικά ή με σεσουάρ για τα μαλλιά σε μια χαμηλή θερμοκρασία.

Τρία βήματα για τέλεια εφαρμογή

Δεν θα σας πάρει πολύ μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Βήμα 1

Βεβαιωθείτε ότι ο στηθόδεσμος εφαρμόζει σωστά γύρω από το σώμα σας χωρίς να σας σφίγγει. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πίσω πλευρά όσο τον φοράτε. Σε αυτήν την περίπτωση ή εφόσον η πρόθεσή σας παραμένει στη μια πλευρά καθώς τη φοράτε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα νούμερο μικρότερο. Σας συνιστούμε να κουμπώνετε το νέο σας στηθόδεσμο όσο πιο χαλαρά σας επιτρέπει, ώστε να έχετε περιθώριο για προσαρμογές.

Βήμα 2

Η τιράντα θα πρέπει να δημιουργεί μια ευθεία μέχρι τον ώμο σας και στη συνέχεια να διαγράφει δεξιά γωνία προς τη ράχη, κάτω από την ωμοπλάτη. Οι τιράντες δεν πρέπει ποτέ να σας πιέζουν. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιθανόν να φοράτε πολύ μεγάλο band size με αποτέλεσμα να μην σας παρέχει αρκετή στήριξη. Να θυμάστε ότι το κυρίως σώμα του στηθόδεσμου πρέπει να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου και όχι οι τιράντες.

Βήμα 3

Ο στηθόδεσμος πρέπει να εφαρμόζει καλά στο στήθος σας και ανάμεσα στο μπούστο σας. Εάν το αισθάνεστε πολύ χαλαρό, εξετάστε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο νούμερο.

Φροντίδα στηθόδεσμων

Ιδανικά οι στηθόδεσμοι θα πρέπει να πλένονται στο χέρι. Μερικοί στηθόδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά που έχουν διαφορετικές οδηγίες φροντίδας. Το κούμπωμα και τα σημεία όπου ρυθμίζονται οι τιράντες συνήθως δεν αντέχουν στις μεγάλες θερμοκρασίες. Εάν πάλι, επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων, οι στηθόδεσμοι θα πρέπει να πλένονται με ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε τις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται στην ετικέτα του εσώρουχου ώστε να είστε απόλυτα βέβαιες.

Είτε το πλένετε στο πλυντήριο είτε στο χέρι, θα πρέπει να ξεπλένετε πολύ καλά το εσώρουχο ώστε να μην παραμείνει ίχνος απορρυπαντικού σε αυτό. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, μπορεί να κιτρινίσει το εσώρουχό σας. Παρόμοιους λεκέδες μπορεί να προκαλέσουν τα αρώματα και αποσμητικά και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από το εσώρουχό σας. Εάν, ωστόσο, θέλετε να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα, περιμένετε να στεγνώσει πλήρως το δέρμα σας πριν φορέσετε τον στηθόδεσμό σας.

Φροντίδα μαγιό

Τα μαγιό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διατηρήσουν τη φόρμα τους και τα ζωντανά τους χρώματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται στην ετικέτα του μαγιό. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη φροντίδα των μαγιό σας.

Πριν το κολύμπι:

 • Εάν κολυμπάτε σε πισίνα, πριν μπείτε σε αυτή, βρέξτε το μαγιό σας με καθαρό νερό ώστε να απορροφήσει λιγότερο χλώριο.
 • Χρησιμοποιείτε oil-free αντηλιακά ή γαλακτώματα.
 • Εάν θέλετε να κάνετε Χαμάμ ή Jacuzzi, φορέστε ένα παλιότερο μαγιό σας.

Μετά το κολύμπι:

 • Ξεπλύνετε αμέσως το μαγιό ώστε να απομακρύνετε το αλάτι ή το χλώριο.
 • Στύψτε απαλά το μαγιό σας αφού το τυλίξετε σε μια καθαρή ανοιχτόχρωμη πετσέτα.
 • Μην το αφήσετε τυλιγμένο στην πετσέτα. Αφήστε να στεγνώσει μόνο του χωρίς να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Πλένοντας το μαγιό

 • Πλύνετε το μαγιό σας μετά τη χρήση, καθώς το λάδι σώματος και ο ιδρώτας μπορεί να επηρεάσουν την ελαστικότητά του.
 • Πλένετε πάντα στο χέρι το μαγιό σας με κρύο νερό, και ήπιο υγρό απορρυπαντικό, έχοντάς το γυρισμένο από την ανάποδη.
 • Ξεπλύνετε καλά και στύψτε απαλά το μαγιό σας με τη χρήση μιας πετσέτας.
 • Τα μαγιό σας μπορεί να ξεθωριάσουν εάν εκτίθενται πολύ στην ακτινοβολία (UV) του ήλιου. Προτιμάτε να τα στεγνώνετε σε εξωτερικό χώρο, αλλά ποτέ με απευθείας έκθεση στον ήλιο.
 • Η έντονη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα μαγιό σας, ποτέ να μην χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ή σίδερο.
 • Τοποθετήστε το μαγιό σας επίπεδα ή κρεμάστε το για να στεγνώσει, ώστε να μην δημιουργηθούν ζάρες και μην το αποθηκεύετε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 • Για να αποφύγετε το ξεχείλωμα του μαγιό –  Εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες συγκράτησης του Lycra, περιμένοντας 24 ώρες για να στεγνώσει το μαγιό σας πριν το ξαναφορέσετε.
0