Ποιοι είναι όλοι οι τύποι αναπηρικών αμαξιδίων για να διαλέξετε;

img resize

Τα αναπηρικά αμαξίδια βοηθούν τους ανθρώπους να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους και να μετακινηθούν στο σπίτι, στη δουλειά, στην βόλτα και όπου έχουν ανάγκη. Βοηθώντας στην αντιστάθμιση τόσο των προσωρινών όσο και των μόνιμων συνθηκών, τα σημερινά αναπηρικά αμαξίδια διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα στυλ και επιλογών για να καλύψουν τις ανάγκες του πολύ διαφορετικού πληθυσμού που τα χρησιμοποιεί.

Είτε χρειάζεστε αναπηρικό αμαξίδιο για λίγες ημέρες είτε για το υπόλοιπο της ζωής σας, η διατήρηση της ελευθερίας της κινητικότητας είναι σημαντική και μπορεί να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά στη συναισθηματική, ψυχική και σωματική σας υγεία.

Στα καταστήματά μας θα σας βοηθήσουμε σε κάθε μέρος της διαδικασίας αγοράς αναπηρικού αμαξιδίου, απαντώντας σε κάθε ερώτηση που έχετε, μαζί με τις πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να κάνετε την καλύτερη επιλογή και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Αμαξίδια ιδανικά για εσωτερικούς χώρους με στενούς διαδρόμους αλλά και για εξωτερική χρήση. Χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα άτομα που ζουν με περιορισμούς κινητικότητας να επιβιβάζονται πιο εύκολα σε μέσα μεταφοράς. Είναι στενότερα με πολλαπλούς ιμάντες που εξασφαλίζουν απόλυτα την ασφάλεια του χρήστη.

Δείτε τα αμαξίδια απλού τύπου

Ζυγίζουν συνήθως λιγότερο από 50 κιλά, τα ελαφριά αναπηρικά αμαξίδια είναι σχεδόν πάντα χειροκίνητα και συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο, αλλά μπορούν επίσης να ενσωματώνουν χάλυβα και άλλα μέταλλα. Είναι ευκολότερο για τους αναβάτες να τα χειρίζονται και να προωθούν. Επίσης είναι ελαφρύτερα και πιο ξεκούραστα για τους φροντιστές. Τα ελαφριά αναπηρικά αμαξίδια προσφέρουν επίσης φορητότητα, με πολλά να διπλώνουν για να χωρέσουν σε ένα όχημα για μεταφορά ή για ευκολότερη αποθήκευση σε μία αποθήκη ή ακόμα και ντουλάπα.

Δείτε τα αμαξίδια ελαφρού τύπου

Βαρέως τύπου αναπηρικά αμαξίδια που συνήθως κατασκευάζονται με ενισχυμένο χάλυβα, τιτάνιο ή αλουμίνιο και έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερα, βαρύτερα άτομα που ζυγίζουν 150 κιλά ή περισσότερο. Διαθέτουν φαρδύτερα, πιο ανθεκτικά καθίσματα που μπορεί να γέρνουν για να βελτιστοποιήσουν την ιατρική θέση, προσαρμόζοντας καλύτερα το κέντρο βάρους του χρήστη.

Δείτε όλα τα βαριατρικά αμαξίδια

Με πλάτη που είναι υψηλότερη από τα τυπικά αναπηρικά αμαξίδια και ανάκλιση σε θέση 180 μοιρών από γωνία καθιστικού 90 μοιρών, βελτιώνοντας την άνεση και την κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η κατηγορία αμαξιδίων είναι ιδανική για χρήστες  που απαιτούν επιπλέον υποστήριξη λόγω αναπνευστικών δυσκολιών, κακής σταθερότητας του κορμού ή του πυρήνα, σοβαρής αρθρίτιδας, τετραπληγίας, σοβαρής σκλήρυνσης κατά πλάκας ή μυϊκής δυστροφίας.

Δείτε όλα τα αμαξίδια ειδικού τύπου

Προσφέρουν κινητική βοήθεια για παιδιά όλων των ηλικιών, τα παιδικά αναπηρικά αμαξίδια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν τις πολλές διαφορετικές ειδικές ανάγκες των νεότερων, μικρότερων χρηστών. Ακριβώς όπως τα κανονικά αναπηρικά αμαξίδια για ενήλικες,  διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, στυλ και μορφών, με πολλαπλές υποστηρίξεις τοποθέτησης και καινοτόμες πτυχές σχεδιασμού για να προσαρμόζονται στις μοναδικές απαιτήσεις κάθε παιδιού.

Δείτε όλα τα παιδικά αμαξίδια

Χρησιμοποιούνται για ένα ευρύ φάσμα κινήσεων, τα αναπηρικά αμαξίδια μεταφοράς έχουν σχεδιαστεί για να τα καθοδηγεί ένας φροντιστής ή συνοδός. Ο επιβάτης δεν μπορεί να αυτοπροωθηθεί, καθώς είναι κατασκευασμένα με μικρότερους τροχούς και χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ασθενών σε ιατρικές εγκαταστάσεις, κέντρα αποκατάστασης ή φροντίδας. Τα αμαξίδια μεταφοράς είναι συνήθως πολύ ελαφρύτερα σε βάρος και είναι ευκολότερο να προωθηθούν από έναν φροντιστή ή σύντροφο.

Δείτε όλα τα αμαξίδια μεταφοράς

Εύκολα στη μεταφορά, με αφαιρούμενα δοχεία τουαλέτας για εύκολο καθαρισμό. Τα αμαξίδια τουαλέτας είναι ανθεκτικά στο νερό και τα περισσότερα είναι πτυσσόμενα ώστε να αποθηκεύονται εύκολα.

Δείτε όλα τα αμαξίδια τουαλέτας

Ιδανικά για άτομα που δεν μπορούν να προωθήσουν χειροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια. Χρησιμοποιούν συστήματα μπαταριών και ηλεκτρικούς κινητήρες για να κινητοποιηθούν. Γνωστά ως ηλεκτρικά αμαξίδια, EPW (ηλεκτρικό αμαξίδιο με κινητήρα) ή μηχανοκίνητα αναπηρικά αμαξίδια. Βοηθούν τους αναβάτες να κινούνται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο με απλό έλεγχο.

Δείτε όλα τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια

Ηλεκτροκίνητα scooters, ιδανικά για καθημερινές μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο. Εύκολη οδήγηση και προστασία, σε συνδυασμό με την άνεση που προσφέρουν στον επιβάτη.

Δείτε όλα τα scooters

Κατασκευασμένα από μη διαβρωτικά υλικά, τα αναπηρικά αμαξίδια πρόσβασης σε πισίνα και θάλασσα μετακινούνται ευκολότερα γύρω από το νερό. Ανθεκτικά στο άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία σε σχέση με τα τυπικά αμαξίδια. Συχνά χρησιμοποιούνται για να παρέχουν πρόσβαση σε άτομα σε δημόσιες εγκαταστάσεις πισίνας και σπα, τα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης έχουν σχεδιαστεί για να στεγνώνουν γρήγορα και έχουν ειδικά σχεδιασμένους τροχούς που δεν θρυμματίζουν ή σημαδεύουν το δάπεδο. Συνδυάζονται με σκίαστρα και τσάντες μεταφοράς

Δείτε όλα τα αμαξίδια θαλάσσης

Αμαξίδια μέσω εοπυυ

Η χορήγηση αμαξιδίου δικαιολογείται από τον ΕΟΠΥΥ.
Η συμμετοχή του ασθενούς για αυτά τα είδη είναι 25% Για μηδενική συμμετοχή απαιτείται χαρτί και έγκριση από ΚΕΠΑ (Γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας) Η γνωμάτευση θα πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή και να έχει και σφραγίδα ελεγκτή ιατρού.
0