ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η ιατρική του Ύπνου είναι μια επιστήμη η οποία είναι πλέον διαδεδομένη και πολύ γνωστή και σε συνεχή αναβάθμιση, βασίζεται στον εντοπισμό, στη διάγνωση και στη θεραπεία των συνδρόμων και των παθήσεων του ύπνου, μεταξύ αυτών και πολλές αναπνευστικές διαταραχές.

Οι Αναπνευστικές Διαταραχές του Ύπνου (DRS) είναι συχνότερες απ’ όσο φανταζόμαστε, αυτές περιλαμβάνουν από το απλό ροχαλητό μέχρι την πλήρη ή μερική διακοπή της αναπνοής και ονομάζονται αντίστοιχα υπνική άπνοια και υπόπνοια.

Το Σύνδρομο της Αποφρακτικής Άπνοιας κατά το Ύπνο (ΣΑΥΥ) είναι μια από τις κύριες διαταραχές αναπνοής στον ύπνο.

Η νυχτερινή άπνοια είναι μια διαταραχή της αναπνοής που χαρακτηρίζεται από μια μηχανική απόφραξη του ανώτερου αεραγωγού, η οποία προκαλεί την έλλειψη της ροής αέρα στα πνευμόνια και, κατά συνέπεια, μια μείωση του οξυγόνου στο αίμα και συχνά ένα ανεπαίσθητο ξύπνημα του εγκεφάλου.

Το Σύνδρομο της Αποφρακτικής Άπνοιας κατά το Ύπνο (ΣΑΥΥ) είναι μια πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από πολλαπλά επεισόδια νυχτερινής άπνοιας και υπόπνοιας σε κάθε ώρα του ύπνου: ο ύπνος του ασθενή είναι ταραγμένος, επιφανειακός, και δεν προσφέρει ξεκούραση. Το ξύπνημα γίνεται με δυσκολία, λείπει η όρεξη να ξεκινήσει την ημέρα του. Επίσης ο ασθενής έχει υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατ’ οίκον αντιμετώπιση αυτής της πάθησης γίνεται με χρήση ειδικών συσκευών αερισμού οι οποίες εξαφανίζουν την αποφρακτική άπνοια.

Όταν συνταγογραφείται μια θεραπεία CPAP, AUTOCPAP, Bi-level και ASV ένας ειδικός της εταιρείας μας έρχεται άμεσα στην οικία του ασθενή και του παραδίδει τη συσκευή που ζήτησε. Στη συνέχεια πραγματοποιεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις σύμφωνα με την ιατρική συνταγογράφηση και προσαρμόζει τη συσκευή στον ασθενή, επιλέγοντας την καταλληλότερη ρινική ή στοματορινική μάσκα.

Παρέχουμε 24ωρη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, άμεσο service αν και όποτε χρειαστεί και είμαστε πάντοτε δίπλα στο γιατρό και τον ασθενή για να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη.

Back to Top